دستگاه های غذایی

اطلاعات دستگاه های غذایی

دستگاه های غذایی

اطلاعات دستگاه های غذایی

طراحی خط فرایند (لبنیات)- قسمت سوم

سیستم های گرمایش آب گرم

آب داغ یا بخار اشباع شده در فشار اتمسفر می تواند به عنوان منبع گرمایش در پاستوریزه ها استفاده شود. با این حال، بخار داغ به دلیل دمای دیفرانسیل بالا استفاده نمی شود. بنابراین، متداول ترین وسیله گرمایشی آب گرم است که معمولاً حدود 2 تا 3 درجه سانتیگراد بالاتر از دمای مورد نیاز محصول است.

بخار از دیگ بخار با فشار 600 تا 700 کیلو پاسکال (6 تا 7 بار) تحویل داده می شود. این بخار برای گرم کردن آب استفاده می شود که به نوبه خود محصول را تا دمای پاستوریزاسیون گرم می کند. آبگرمکن در شکل 7.2 یک سیستم بسته متشکل از یک مبدل حرارتی صفحه ای با طراحی خاص، فشرده و ساده از نوع کاست (3) مجهز به یک شیر تنظیم بخار (2) و یک تله بخار (4) است. آب سرویس توسط پمپ گریز از مرکز (5) از طریق بخاری (3) و بخش گرمایش پاستوریزه به گردش در می آید. وظیفه مخزن انبساط (7) جبران افزایش حجم آب است که هنگام گرم شدن آن اتفاق می افتد. این سیستم همچنین شامل نشانگرهای فشار و دما و همچنین شیرهای ایمنی و تهویه می باشد (8). 

اصل سیستم آب گرم متصل به پاستوریزه.

  • شیر قطع کننده بخار
    • شیر تنظیم بخار
    •   مبدل حرارتی
    • تله بخار
    •   پمپ سانتریفیوژ
    • شیر تنظیم آب
    •   ظرف انبساط
    •   شیرهای ایمنی و تهویه

    کنترل دما

    دمای پاستوریزاسیون ثابت توسط یک کنترل کننده دما که بر روی شیر تنظیم کننده بخار (2) در شکل 7.2 عمل می کند، حفظ می شود. هرگونه تمایل به کاهش دمای محصول بلافاصله توسط یک سنسور در خط تولید قبل از لوله نگهدارنده تشخیص داده می شود. سپس سنسور سیگنال را به کنترلر تغییر می دهد که دریچه تنظیم بخار را باز می کند تا بخار بیشتری به آب برساند. این امر باعث افزایش دمای آب در گردش و جلوگیری از افت دما در محصول می شود.