دستگاه های غذایی

اطلاعات دستگاه های غذایی

دستگاه های غذایی

اطلاعات دستگاه های غذایی

طراحی خط فرآیند (لبنیات)- قسمت دوم

تجهیزات مورد نیاز

تجهیزات زیر برای یک فرآیند کنترل از راه دور مورد نیاز است:

مخازن سیلو(silo) برای نگهداری شیر خام.

  مبدل حرارتی صفحه ای برای گرمایش و سرمایش، یک لوله نگهدارنده و یک واحد آب گرم.

شفاف کننده گریز از مرکز (از آنجایی که فقط شیر کامل باید تصفیه شود، در این مثال به جداکننده گریز از مرکز نیاز نیست).

  مخزن ذخیره متوسط برای نگهداری موقت شیر فرآوری شده. لوله‌ها و اتصالات برای اتصال اجزای اصلی و دریچه‌های پنوماتیک برای کنترل و توزیع جریان محصول و مایعات تمیزکننده.

  پمپ هایی برای انتقال شیر از طریق کل تصفیه خانه شیر.

تجهیزات کنترلی برای کنترل ظرفیت، دمای پاستوریزاسیون و موقعیت دریچه.

انواع سیستم های خدماتی:

– -تامین آب

– -تولید بخار

  - یخچال برای خنک کننده

  - هوای فشرده برای واحدهایی که با پنوماتیک کار می کنند

  - نیروی برق

- تخلیه و هدر دادن آب

 بنابراین، برنامه دمای پاستوریزاسیون و همچنین مشخصات سایر مناطقی که گرمایش و سرمایش مورد نیاز است (ذخیره سرد، سیستم های نظافتی و غیره)، قبل از تعداد و توان ماشین های برقی، تعداد پنوماتیک باید مشخص باشد. واحدهای بهره برداری شده، ساعات کار کارخانه و غیره را می توان تعیین کرد.

انتخاب مخازن سیلو تجهیزات

تعداد و اندازه مخازن سیلو بر اساس برنامه های تحویل شیر خام و حجم هر تحویل تعیین می شود. برای بهره برداری مداوم از کارخانه بدون توقف به دلیل کمبود مواد اولیه، باید شیر خام کافی در دسترس باشد.

ترجیحاً شیر باید حداقل یک ساعت قبل از فرآوری نگهداری شود، زیرا گاز زدایی طبیعی شیر در این مدت زمان انجام می شود. دوره های کوتاه هم زدن قابل قبول است، اما تا حدود 5 تا 10 دقیقه قبل از تخلیه سیلو، برای یکسان کردن کیفیت کلی، نیازی به هم زدن نیست. این امر از تداخل با فرآیند گاز زدایی طبیعی جلوگیری می کند.

مبدل حرارتی

هدف اصلی پاستوریزه کردن شیر از بین بردن میکروارگانیسم های بیماری زا است. برای رسیدن به این هدف، شیر معمولاً حداقل به مدت 15 ثانیه در دمای حداقل 72 درجه سانتیگراد گرم می شود و سپس به سرعت خنک می شود. این پارامترها توسط قانون در بسیاری از کشورها تصریح شده است. مبدل حرارتی صفحه ای بیشتر برای مقاصد پاستوریزاسیون شیر در بازار رایج است. در مواقعی که زمان کار طولانی ضروری است می توان از مبدل های حرارتی لوله ای استفاده کرد. مبدل های حرارتی سطح خراشیده برای محصولات چسبناک استفاده می شود.

زمانی که پارامترهای مربوطه مشخص باشد، می توان اندازه (ابعاد) مبدل حرارتی را محاسبه کرد. در مثال حاضر، پارامترها عبارتند از:

ظرفیت کارخانه، لیتر در ساعت 20000

برنامه دما، درجه سانتیگراد 4 - 72 - 4

اثر احیا کننده، %90-94

دمای محیط گرمایش 74-75 درجه سانتیگراد

دمای مایع خنک کننده، درجه سانتیگراد +2

تقاضا برای  سرویس (بخار، آب و آب یخ) نیز محاسبه می شود، زیرا این امر به طور قابل توجهی بر انتخاب دریچه ها برای تنظیم بخار و تغذیه آب یخ تأثیر می گذارد.

در مبدل های حرارتی صفحه ای، صفحات اتصال بین مقاطع دارای ورودی و خروجی برای رسانه های محصول و خدمات هستند. اتصالات ورودی و خروجی را می توان به صورت عمودی یا افقی جهت داد. انتهای مبدل حرارتی صفحه (قاب و صفحه فشار) نیز می تواند دارای ورودی و خروجی باشد.

ادامه دارد...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد